Ontmoet je maker: wie is Kith’s Ronnie Fieg?

Door velen beschouwd als een van de drukste mensen in de industrie, werd Ronnie Fieg niet de Ronnie Fieg door stil te zitten. Met passie in zijn hart en drukte in zijn ziel, begon het verhaal van de Queens inwoner op 13 -jarige leeftijd toen hij begon te werken als een stockjongen voor David Z – een schoenenwinkel in New York City, opgericht door zijn tweede neef, David Zaken.

In de vroege jaren ’90 bevond het sneakerspel zich in de zeer vroege stadia. Je gemiddelde Joe zou niet bereid zijn om terloops $ 200 uit te halen voor een paar sneakers, maar Ronnie kende de ins en outs van de handel. Langzaam maar zeker klom hij zich een weg naar de top van de ladder als junior koper en toen als koper atletische schoenenaccounts opende.

Tegen 2007 was Fieg 25 en was gepromoveerd tot hoofdkoper, waar hij de speciale make-ups van David Z beheerde, waaronder product collabs. Dat mei, hij werkte samen met Asics om drie verschillende versies van de gel-lyte 3 uit te brengen. Complex.

Afbeelding via Omar Berrios
Het werd al vroeg duidelijk dat dit partnerschap anders was dan iets anders van die tijd. In een tijdperk waarin de trainer -industrie nog steeds zijn eerste stappen nam, vond een van de modellen zijn weg naar de voorklep van de Wall Street Journal die het op één dag letterlijk uitverkocht had. Terwijl beperkte sneakers zoals de Yeezy van Kanye West nu binnen enkele seconden uit voorraad gaan, was een schoen die dit binnen 24 uur deed, toen vrijwel ongehoord.

Deze samenwerking vertegenwoordigde de eerste keer dat Fieg een samenwerking van deze omvang had beheerd, en het zou zeker niet zijn laatste zijn, omdat zijn relatie met het Japanse schoenenmerk door zijn legendarische carrière zou doorgaan.

Drie jaar later verliet Fieg David Z om zijn eigen winkel te openen. Met de hulp van Sam Ben-Avraham investeerden ze allebei een half miljoen dollar in twee locaties in Manhattan en Brooklyn, waardoor het merk dat we nu kennen als Kith.

Afbeelding via Kith
Zelfs tot op de dag van vandaag weten niet veel streetwear -fans waarom Fieg besloot zijn winkel Kith te bellen. Geen bijzonder gemakkelijk woord om uit te spreken, vooral als je uit Londen komt of Mike Tyson, het is afgeleid van de oude Schotse term “Kith and Kin”, die zich letterlijk vertaalt naar “vrienden en familie” – een knipoog naar Ronnie’s liefde voor zijn binnenste cirkel. Dit werd ook benadrukt door zijn slogan, “alleen wij”.

In hun eerste jaar begon Kith enorme merken op te slaan, zoals Adidas, Nike, Puma en Timberland. Het was ook een ruimte die de eigen collabs van Ronnie toonde, waaronder drie ASICS -iconen: de “Mint Leaf”, de “Salmon Tenes” en het legendarische “Rose Gold”. Kort daarna onthulde de winkel een interne kledinglijn, die werd geïnspireerd door zijn liefde voor het nemen van kleding en het zelf wijzigen.

Fieg sprak met de mode over zijn eerste collectie, “herinnerde zich:” Meer mensen vroegen me naar mijn broek dan mijn schoenen, dus ik wist dat er iets was. ” De eerste release van 12 broek uitverkocht in een weekend, de tweede van 24 uitverkocht in een dag, en de derde van 100 uitverkocht in een oogwenk, officieel zijn plaats in de wereld van streetwear en mode bevestigd.

Afbeelding via Kith
In 2015, na slechts vijf jaar in het bedrijfsleven, reviseerde het Amerikaanse icoon de Brooklyn -ruimte volledig. Met 750 gegoten witte lucht Jordan 2s hangend aan het plafond en interieurontwerp door de hedendaagse kunstenaar Daniel Arsham en Snarkitecture’s Alex Mustonen. Fieg introduceerde ook kith -traktaties – een bar die meer dan twintig soorten ontbijtgranen aanbood met diverse toppings en melkselecties, evenals ijs.

Ongeveer een jaar later opende Kith een vlaggenschip in Miami en werkte hij ook samen met Nike voor een co-branded zes maanden durende pop-up shop. Het merk maakte ook zijn catwalk -debuut op de New York Fashion Week met Kithland. Met meer dan 75 looks voor mannen en vrouwen tussen drie collecties, toonde hij ook een heleboel samenwerkingen, waaronder die met gebroken wit en een badende aap.

Hoewel velen Fieg als de koning van Collabs beschouwen, vertelde hij W Magazine dat hij “bijna ziek is van het horen van het woord samenwerking”. Hij breidde vervolgens zijn punt uit en verklaarde dat “bijna alles een samenwerking is. Maar voor mij gaat het over wat thuis komt, en het merk Kith heeft een erfenis. Waar het merk voor staat, is veel meer dan we onszelf kunnen maken.” , een ethos dat vanaf het begin altijd een rol in zijn label heeft gespeeld.

Afbeelding via Kith
In 2018 opende Fieg een bakstenen en mortelruimte in Los Angeles. Hij werd ook gekroond als een van de meest creatieve mensen van Fast Company voor “Streetwear Gold” en bracht de iconische Got Milk terug? Snorcampagne die in 1993 werd gelanceerd. Met in de hoofdrol Hollywood A-listers zoals Seth Rogen en Chrissy Teigen, verkoopt de daaropvolgende capsulecollectie nu voor bijna 200% boven de oorspronkelijke winkelwaarde.

Rond deze periode werd de lijn tussen streetwear en high fashion met de minuut wazig en waziger. slechts eenEnkele maanden eerder was de opperste van James Jebbia samengewerkt met niemand minder dan Louis Vuitton voor een volledige collectie die zowel fashionista’s als hypebeasts op hun knieën bracht. Virgil Abloh was in maart ook net gekroond in de nieuwe herenkledingontwerper van het Parijse modehuis. Dus twee maanden later stelde Fieg landingsbanen over de hele wereld, met niet één, maar twee high fashion partnerships.

Een beweging die het begin betekende van wat was bedacht “High Streetwear”, de oprichter van Kith United met Tommy Hilfiger voor een volle capsule die de industrie stormenderhand veroverde. Bestaande uit een totaal van vijftig stukken, werd elk uit het archief van Hilfiger gehaald en herwerkt voor een modern publiek. Het hoogtepunt van het assortiment was zonder twijfel de Hilfiger Athletic Skew basketbal sneaker, die voor het eerst sinds 1996 een triomfantelijke terugkeer maakte.

Afbeelding via Kith
Letterlijk op een dag nadat het was onthuld, ging Fieg naar Instagram om een ​​verzameling te plagen met niemand minder dan Versace. Geïnspireerd door zijn vroege herinneringen aan zijn moeder die niet in staat was om stukken van het merk Medusa te betalen, ondanks dat ze ze “verafgoden”, werd de collectie in nauw verband met Donatella Versace zelf gemaakt en werd in hun fabrieken in Italië geproduceerd.

Ooit een tiener die op de werkvloer van de sneakerwinkel van zijn neef werkt, is Ronnie Fieg nu een van de meest gehypete modeontwerpers ter wereld. Met zijn internationale uitbreiding naar Londen vorig jaar, is zijn cursus voor wereldoverheersing niet snel op het punt te stoppen.

Dat gezegd hebbende, hij zal het altijd nederig houden, zijn familie en verwantschap voor altijd bedanken voor het dik en dun.

Afbeelding via Ronnie Fieg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *